Tuinhuis zelf bouwen goedkoper dan prefab?

Een tuinhuis is vaak een behoorlijke investering, ook al is het ene exemplaar goedkoper dan het andere. Misschien overweegt u daarom om geen “prefab” bouwpakket aan te schaffen, maar uw huisje helemaal zelf te bouwen. Toch is een zelfgebouwd tuinhuisje nauwelijks goedkoper – en soms zelfs duurder – dan een vooraf gefabriceerd exemplaar!

Het zelf bouwen van een tuinhuisje kost vaak meer dan u vooraf zou denken. Zo kunnen onze fabrikanten kunnen het hout massaal inkopen bij de houthandel en daardoor het hout tegen een voordeligere prijs aanschaffen. Zelf zult u waarschijnlijk een stuk meer betalen voor het hout.

Houdt u ook rekening met de vervoerskosten. Bij Tuinhuisjes Site leveren we u tuinhuis gratis. Daarnaast kost het zaag- en timmerwerk een paar dagen werk, waar u mogelijk vrij voor moet nemen. Ook zijn er bijkomende kosten voor bijvoorbeeld het dak, de fundering, de dakgoot, stormankers, etc.

Tel daarbij op dat de “eerste-aankoop-korting” van Tuinhuisjes Site u soms wel honderden euro’s voordeel geeft op de adviesprijzen van onze leveranciers, en dat we voor gedateerde of showmodellen vaak mooie aanbiedingen hebben.